در سال 2019، یک بررسی منابع معتبر به این نتیجه رسید که مصرف قهوه ترک تلخ احتمالاً خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهد.
پیش از این، در سال 2015، یک مطالعه کوهورت روی یک جمعیت چند قومیتی در ایالات متحده نشان داد که بسته به دوز مصرف، مصرف دو تا سه فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان کبد و بیماری مزمن کبدی (CLD) را در شرکت کنندگان تا 38 درصد کاهش می دهد و به ترتیب 46% منبع قابل اعتماد.
متاآنالیز منبع معتبر سال 2017 همچنین به این نتیجه رسید که به نظر می رسد مصرف هر نوع قهوه ترک لایت خطر ابتلا به سرطان کبد، بیماری کبد چرب غیر الکلی و سیروز را کاهش می دهد.
این یافته ها در حال حاضر توسط یک منبع مورد اعتماد در سال 2021 تقویت شده است که نشان می دهد مصرف همه انواع قهوه ممکن است محافظت در برابر CLD را ارائه دهد.
در اینجا درباره مطالعه 2021 درباره قهوه و بیماری کبد بیشتر بدانید.
قهوه و سایر بیماری های کبدی
افرادی که قهوه ترک فوری مصرف می کنند نیز ممکن است خطر ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا را کاهش دهند.
در سال 2014، محققان مصرف قهوه را در میان افراد مبتلا به کلانژیت اسکلروزان اولیه (PSC) و سیروز صفراوی اولیه (PBC) بررسی کردند.
اینها شرایط خود ایمنی هستند که مجاری صفراوی در کبد را تحت تأثیر قرار می دهند.
آنها دریافتند که افراد مبتلا به PSC نسبت به افرادی که این عارضه را ندارند، احتمال بیشتری دارد که قهوه کمتری مصرف کنند.
هیچ مدرکی وجود نداشت که نشان دهد مصرف قهوه تلخ در افراد با یا بدون PBC متفاوت است.
همچنین، مطالعه دیگری در سال 2014 ارتباط بین مصرف قهوه و کاهش خطر مرگ ناشی از سیروز مرتبط با هپاتیت غیر ویروسی را نشان داد.
محققان پیشنهاد کردند که نوشیدن دو یا چند فنجان قهوه در روز ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را تا 66 درصد کاهش دهد.
- منابع:
- تبلیغات: