دانه های جو، علف، کاه، پوسته، سبوس، جو پرک کیلویی و پودر ریز غنی از 30 ماده تشکیل دهنده و ساختار غذایی برای شکست دادن بیماری های مزمن در طول مهاجرت انسان هستند، به ویژه مکانیسم های مولکولی شش ماده کاربردی علف جو (GABA، فلاونوئیدها، SOD، K-Ca، ویتامین ها و تریپتوفان) و غلات ( β-گلوکان ها، پلی فنول ها، آرابینوکسیلان، فیتواسترول ها، توکل ها و نشاسته مقاوم) با بیش از 20 بیماری مزمن مبارزه می کنند.
این نتایج نشان می دهد که جو نقش مهمی در یک رژیم غذایی سالم و در ارتقاء هوش اولیه انسان ایفا می کند. به طور خاص، اثرات سالم اجزای عملکردی دانه جو و علف نتیجه تکامل طولانی مدت انسانهای اولیه (میوهها/سبزیجات و برگهای غنی از پلیفنلها، K-Ca و ویتامین)، نئاندرتالها (قارچها و آجیلهای غنی هستند).
در پلی ساکاریدها، فیتواسترولها و اسیدهای لینولئیک) و هومو ساپینس (علفها و دانههای غنی از GABA، آنزیمها و نشاسته مقاوم) که با انسانهای امروزی مرتبط هستند که منشا آنها از زادگاه انسانهای آفریقایی هستند .با هومینین شناختی، به ویژه پس از آمیختگی بین هومو ساپینس و نئاندرتال ها که در خاورمیانه اتفاق افتاد.
مسیر مهاجرت از آفریقا به آسیا و سپس به اوراسیا اساساً با منشأ و گسترش جو و مسیر اهلیسازی آن مطابقت دارد که به طور غیرمستقیم از جو در برابر استرس (خشکسالی، سرما و نمک) غنی شده با ترکیبات کاربردی از بیماریهای مزمن از دوران باستان حمایت میکند.
انسان تا انسان مدرن هلال حاصلخیز منطقه متمرکز جو وحشی و منطقه پراکنش تمدن بابل باستان و تمدن مصر باستان است که در این میان اورشلیم مکان مقدس یهودیت، مسیحیت و اسلام است. این نتایج به طور غیرمستقیم از این سهم بزرگ جو برای ترویج تمدن جهانی حمایت می کند.
کمبود مواد غذایی و مبارزات بقای ناشی از تغییرات آب و هوایی، علل تکامل اولیه انسان مرتبط با GABA در علف جو بود که به شدت تحت شرایط شدید محیطی از آفریقا تا آسیا و بعداً به اوراسیا افزایش یافت، به ویژه GABA در رژیمهای غذایی متناسب با شرایط محیطی، هوش را بهبود بخشید.