مردم 5000 سال است که چای می نوشند این نوشیدنی بعد از آب دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان است.
هیچ بحثی در میان متخصصان وجود ندارد که همه انواع چای فوایدی دارند.
اما محققان هنوز در حال کشف قدرت کامل چای زرین ایرانی و راههای بسیاری هستند که میتواند سلامت شما را افزایش دهد.
چه چیزی چای سیاه را منحصر به فرد می کند، چای سیاه محبوب ترین نوع چای در سراسر جهان است. این یکی از چهار نوع چای است که با استفاده از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود بقیه چای های سبز، اولانگ و سفید هستند.
تفاوت بین انواع چای در نحوه فرآوری آنهاست.
بر خلاف چای های دیگر، برگ های چای سیاه تحت یک فرآیند اکسیداسیون گسترده قرار می گیرند و سلول های داخل برگ ها را در معرض اکسیژن قرار می دهند.
کارشناسان معتقدند که این اکسیداسیون ممکن است مزایای متفاوتی نسبت به چای سبز (که اکسیداسیون دریافت نمی کند) به چای سیاه بدهد چای اولانگ و سفید هر دو تحت اکسیداسیون جزئی قرار می گیرند.
مزایای مرتبط با بیشتر چای ها از پلی فنول ها ناشی می شود آنتی اکسیدان هایی که از چندین بیماری مزمن محافظت می کنند. اما چای سیاه حاوی یک گروه از پلی فنول ها به نام تافلاوین است که هیچ نوع چای دیگری آن را ندارد.
تیافلاوین ها در طول اکسیداسیون ایجاد می شوند و 3 تا 6 درصد از پلی فنول های چای سیاه را تشکیل می دهند به همین دلیل است که چای سیاه برخی از فواید مشابه با انواع دیگر چای را ارائه می دهد، اما مزایای منحصر به فردی نیز دارد.
چای سیاه طعم دار هنوز فوایدی دارد و ممکن است سالم تر از نوشیدن چای شیرین شده با شیر و شکر باشد برای به دست آوردن تمام فواید، از برگ های چای شل (نه چای کیسه ای) استفاده کنید.